Vores Wunder

Wunderrosen efter Robin/Löwenbraun Guldmedaljehoppe med 10 i type og rigtig mange sejre på LA og MB niveau.

Tænk hun er vores og hun er nu 17 år og er som en på 4  - tak Wunder fordi vi har glæde af dig endnu, du er den bedste kammerat vi har og vi glæder os over dig hver dag.

 

En solstrålehistorie
Charlotte Botved Sundberg fra Stutteri Falkenberg, Skævinge udbyder en guldmedaljehoppe med en særlig historie på auktionen.

Charlotte ville i november måned sidste år investere i en unghest og faldt over en 2 års hoppe, Wunderrosen, i Dansk Varmblods salgsdatabase. Hun rekvirerede fotos af den hos ejeren, et pensioneret postbud, der havde købt hoppen af avleren, da den var halvandet år gammel. Glemte så alt om hesten indtil hun ved et tilfælde stødte på fotografierne af hoppen i en dynge papirer engang i januar måned, og fik den nu treårige hoppe købt pr. telefon.

Charlotte Botved fik hoppen leveret i februar 2001 uden nogensinde at have set den andet end på fotos. Den lignede på det tidspunkt en stor uldtot. Uldtotten kom i træning og kærlig behandling, derefter 2 måneder på sommergræs, og i august måned var den til sadelkåring, og der viste det sig, at uldtotten havde udviklet sig til at blive Sjællands bedste treårs hoppe. Den fortsatte succesen ved landsskuet på Vilhelmsborg i begyndelsen af september og tilkæmpede sig en guldmedalje, en udmærkelse, som kun tilfaldt landets seks allerbedste hopper.

Som en krølle på historien forlyder det, at avleren, Kirsten Kaasing Storvorde, hørte, at en af de hopper, hun havde avlet, var spået medaljechancer. Hun rejste derfor i september til kåringen på Vilhelmsborg. Adspurgt fortalte hun, at Wunderrosen var det af hendes føl, hun sidst havde ventet ville få en medalje.

På lørdag kommer hoppen til salg for tredje gang i sit unge liv. Spørgsmålet er, om den kommer den til en national eller udenlandsk ejer, og om den skal fortsætte sin karriere som konkurrencehest, eller måske blive en højt værdsat avlshoppe? Det siger hendes enestående moderlinie med hoppen Wunderbiene, som mormor. Svaret og prisen får vi på lørdag.


Med venlig hilsen,
DANSK VARMBLOD

Wunderrosen efter Robin/Löwenbraun Guldmedaljehoppe med 10 i type mange sejre på La og MB niveau.

Wunderrosen med Charlotte Botved som 3 års